Proposta de coordinació general del moviment del 15M

[Aquesta proposta s’ha fet, des de l’Assemblea de Sants, a la Trobada de Barris del 26 de maig del 2011. Com a tal, és una proposta per les 23 assemblees territorials del barcelonés. S’haurà de parlar si serveix també per a la resta d’assemblees de barris i pobles catalans.]

La següent proposta té com a objectiu desplaçar la centralitat política que fins ara ha tingut Plaça Catalunya en l’organització del moviment del 15M, i caminar cap a una coordinació general que garanteixi la democràcia directa i l’assemblearisme en la nova realitat territorial del moviment.

Per tant, aquesta proposta busca reconéixer i garantir l’autonomia de les assemblees territorials del moviment, i alhora dotar-les de força conjunta per afrontar reptes generals.

1. La coordinació general del moviment serà de base territorial

  • Formada per 2 delegats/es de cada assemblea territorial, revocables, rotatoris, amb mandats determinats. Al barcelonés, de 23 assemblees de barri.
  •  A més, donat que hi ha tasques que excedeixen la disponibilitat de les delegades territorials, a la coordinació general hi haurà 1 delegat/da de les comissions tècniques (extensió, comunicació, difusió…) nascudes de l’acampadabcn. S’haurà de determinar quines.
  •  A més, donat que hi ha assemblees no territorials que treballen aspectes específics i importants del moviment (feminisme, educació, sanitat, aturats, migracions…), aquestes assemblees tindràn 2 delegats amb les mateixes condicions que les territorials. S’haurà de determinar quines.

Aquesta Coordinació es reunirà cada 15 dies.

La seva composició, com en general tota la proposta, és de caràcter temporal (6 mesos). Després s’analitzarà si els reptes del moviment exigeixen noves solucions organitzatives; si els territoris ja no necessiten comissions tècniques a la coordinació; si les assemblees específiques s’han dissolt als territoris, o no, etc.

2. L’assemblea general del moviment
La coordinació general tindrà la potestat de convocar assemblees generals a les places cèntriques de Barcelona, sigui Plaça Catalunya o no, per tal que aquestes assemblees generals siguin les que adoptin les decisions polítiques i estratègiques importants pel conjunt del moviment.

A les assemblees generals del moviment, així mateix, serà l’espai on proposar, discutir, aprovar i crear comissions temporals per esdeveniments concrets, com han estat les Comissions del 14 i 15J, la del 19J, i podrà ser la del 20Juliol.

3. Altres coordinacions
El moviment és multiforme, plural i extremadament ric. Les coordinacions que ja es produeixen entre les diferents realitats, encara que no tinguin caràcter general, també són positives.
Així, com ja succeeix, comissions temàtiques d’assemblees de barri (per ex: habitatge) es reuneixen amb comissions similars d’altres assemblees o amb plataformes específiques del tema.
També es suggereix que les assemblees de barri o poble convidin assamblees germanes a les seves assamblees. Així s’establirà una coordinació més quotidiana, que reforci i teixexi des de la base el moviment.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s