Espais alliberats

Com bé sabeu, seguint la consigna comuna de passar a l’acció de les mobilitzacions del 15 d’octubre passat es va alliberar a Nou Barris l’Edifici 15o. Fartxs d’esperar que el sistema solucioni els mateixos problemes que ell mateix causa, va sorgir la iniciativa de prendre en les nostres mans la solució dels problemes socials. L’Edifici15o (C/ Almagro, 2) s’ha destinat a reallotjar 5 famílies i serveix també com a lloc de trobada obert a la ciutat de Barcelona.

Per un altra banda, el mateix 150 es van alliberar l’Hotel150 en Madrid i el Mercado provisional de la Encarnación a Sevilla.

Poc després es va alliberar una antiga sucursal de LaCaixa a la Vil·la de Gràcia per tal d’obrir-la al barri reconvertint així el que era un espai dedicat als interessos d’uns pocs en un bé social en el que tothom pugui fer servir per defensar els interessos populars.

Arran l’èxit d’aquesta iniciativa s’ha reforçat la idea de prendre en les nostres mans el que el el capitalisme ens treu i es va llançar la campanya “Alliberaments Generals”.

Dimecres 16 de novembre en el marc d’aquesta campanya l’Assemblea de Drets Socials de Eixample va prendre la iniciativa d’alliberar, tras un cercavila antidesnonaments, una altra seu bancària tancada des de feia anys en la cruïlla dels carrers Consell de Cent i Sicília. Batejat com “Espai per totes” (#espaipertotes) pretenia obrir-se al barri i a la ciutat. Tanmateix el matí de divendres els Mossos d’Esquadra ens van recordar que aquest espai havia de romandre tancat, buit, sense ús i en mans d’una entitat bancària que aquests darrers anys havia demostrat molt poc interès en fer-lo servir. En els desallotjament les persones que dormien a dins han sigut identificades i acusades d’un delicte d’usurpació de bens immobles.

Mentrestant en un altre punt de la ciutat de Barcelona un nodrit grup de persones es dirigien cap al mar des de la Plaça Catalunya, on venia de finalitzar la multitudinària manifestació en defensa de la Universitat i contra les retallades imposades per l’estat, cap a la Plaça del Duc de Medinaceli, 7 (Barri Gòtic). Després d’entrar i assegurar els accessos es va fer una assemblea en la que es varen traçar les línies del projecte Bloc17N (#Bloc17N); un espai mixt per reallotjar a famílies desnonades i una Universitat Lliure, que els i les estudiants puguin fer seva i que sigui un centre d’educació popular per tota la societat.

Aquesta tarda (divendres 18N) es fa una crida a tothom a anar a Plaça Catalunya a les 19h a recolzar aquestes iniciatives i cridar juntes

NO S’ENTÉN! GENT SENSE CASA, CASES SENSE GENT!

Fruit d’aquesta acció arriba el germà petit de la creixent família d’espais alliberats;  l’Habitatge18N (#habitatge18N)

http://habitatge18n.wordpress.com/

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s