No a la #Impunitat27M! Dimecres 7 de març (19h30) a Pça Catalunya

[Extret d’ Acampada de Barcelona]

L’Assemblea del Raval s’adhereix al següent comunicat.

[CAT] [CAST. a continuación]
Reproduïm el comunicat dels querellants respecte a l’arxiu judicial de la causa per les agressions policials a Plaça Catalunya el 27M. Recordem que el 7 de Març a les 19,30h. a la Plaça Catalunya hi haurà una concentració de rebuig a la impunitat policial (esdeveniment al Facebook).

Comunicat: Per una investigació rigorosa dels fets del 27-M. No a la impunitat policial Els fets que van tenir lloc el passat 27 de Maig durant el desallotjament de Plaça Catalunya van commocionar a una gran part de la societat. La resposta de les autoritats polítiques catalanes davant d’una de les majors expressions de protesta contra les injustícies socials que han tingut lloc en els últims anys, el moviment 15-M, va ser el desmantellament de l’acampada de Plaça Catalunya de manera extremadament violenta.


La resposta de milers de persones davant una actuació policial il·legítima que vulnerava de manera flagrant el dret de reunió i manifestació va ser la d’anar a la plaça per a oposar-se a la mateixa. La reacció policial, que tots/as vam poder veure des de la mateixa plaça, a través dels mitjans de comunicació o de les xarxes socials, va generar un rebuig massiu. Moltíssimes persones van ser agredides, moltes es van enfrontar a situacions vexatòries, moltes altres van quedar recloses enmig de la plaça durant hores. L’exercici de la violència no va ser proporcionat ni de bon tros.


Un grup de 56 persones van interposar una querella el passat 13 d’Octubre contra aquesta actuació policial, per tal que es realitzés una investigació judicial i que la situació viscuda no quedés impune. La querella va ser acceptada i es va iniciar un procediment pel jutjat nº 4 de Barcelona. No obstant això, el passat 1 de març, el jutge va decidir posar fi a la fase d’instrucció sense que s’hagi realitzat una veritable investigació per uns fets que comporten una extrema gravetat.


Davant l’arxivament de les actuacions volem manifestar que:


– No s’han dut a terme les diligències de prova sol·licitades per l’acusació.

– No s’ha pres declaració a les persones que han interposat la querella.

– No s’han valorat moltes de les proves aportades.

– No s’ha realitzat cap tipus de diligència tendent a identificar als autors d’agressions i vexacions manifestes, així com tampoc s’ha tingut en compte que hi ha agents responsables de situacions greus que ja han estat identificats.


L’arxivament de les actuacions suposa la consolidació de la impunitat davant els excessos dels MossosEsquadra. La querella del 27 de Maig no només representa la denúncia d’uns fets extremadament greus, sinó que també ha suposat un pas important en la lluita contra els abusos policials.


Davant aquesta decisió els col·lectius, organitzacions, i associacions sotasignades:


– Rebutgem l’arxiu del procés penal incoat pels fets del 27 de Maig.

– Considerem que una decisió judicial com aquesta empara la impunitat policial.

– Entenem que és necessari que es reobri el procés penal i que es dugui endavant una investigació rigorosa.

– Exigim la dimissió del Conseller d’Interior Felip Puig i del Director General de la Policia, Manel Prat, així com de tots aquells agents que van tenir responsabilitat en l’actuació policial del passat 27 de Maig.


Per tots els fets exposats anteriorment, donem suport a la decisió de seguir endavant amb la querella col·lectiva que pretén trencar amb la impunitat davant abusos policials com els que es van viure el passat 27 de Maig a Barcelona o com els que s’han viscut recentment en les mobilitzacions estudiantils a València.


Per a adherir-te al comunicat envia un mail, abans del dimecres 7 de Març, a: som27m@gmail.com


A més, volem mostrar el nostre rebuig a la decisió judicial, i a la implantació de la impunitat policial amb una concentració el pròxim 7 de Març a les 19,30h. a la Plaça Catalunya.

[CAST.]

Reproducimos el comunicado de los querellantes respecto al archivo judicial de la causa por las agresiones policiales en Plaza Cataluña el 27M. Recordemos que el 7 de Marzo a las 19,30 h. en la Plaza Catalunya habrá una concentración de rechazo a la impunidad policial.

Comunicado: Por una investigación rigurosa de los hechos del 27-M. No a la impunidad policial

Los hechos que tuvieron lugar el pasado 27 de Mayo en la Plaza Cataluña (Barcelona) conmocionaron a una gran parte de la sociedad. La respuesta de las autoridades políticas catalanas frente a una de las mayores expresiones de protesta contra las injusticias sociales que han tenido lugar en los últimos años, el movimiento 15-M, fue el desmantelamiento de la acampada de Plaza Cataluña de manera extremadamente violenta.

La respuesta de miles de personas ante una actuación policial ilegítima que vulneraba de manera flagrante el derecho de reunión y manifestación fue acudir a la plaza para oponerse a la misma. La reacción policial, que todos/as pudimos ver desde la misma plaza, a través de los medios de comunicación o de las redes sociales, generó un rechazo masivo. Muchísimas personas fueron agredidas, muchas se enfrentaron a situaciones vejatorias, otras muchas quedaron recluidas en medio de la plaza durante horas.

El ejercicio de la violencia no fue en absoluto proporcionado.

Un grupo de 56 personas interpusieron una querella el pasado 13 de Octubre contra dicha actuación policial, buscando que se realizara una investigación judicial y que la situación vivida no quedara impune. La querella fue aceptada y se inició un procedimiento por el Juzgado nº 4 de Barcelona. Sin embargo, el pasado 1 de marzo, el juez decidió poner fin a la investigación sin que se haya llevado a cabo una verdadera investigación por unos hechos que entrañan una extrema gravedad.

Ante el archivo de las actuaciones queremos manifestar que:

–          No se han llevado a cabo las diligencias de prueba solicitadas por la acusación.

–          No se ha tomado declaración a las personas que han interpuesto la querella.

–          No se han tenido en cuenta muchas de las pruebas aportadas.

–          No se ha realizado ningún tipo de diligencia tendente a identificar a los autores de agresiones y vejaciones manifiestas, así como tampoco se ha tenido en cuenta que hay agentes responsables de situaciones graves que ya han sido identificados.

El archivo de las actuaciones supone la consolidación de la impunidad ante los excesos de los Mossos d´Esquadra. La querella del 27 de Mayo no sólo representa la denuncia de unos hechos extremadamente graves, sino que también ha supuesto un paso importante en la lucha contra los abusos policiales.

Ante esta decisión los colectivos, organizaciones, y asociaciones abajo firmantes:

–          Rechazamos el archivo del proceso penal incoado por los hechos del 27 de Mayo.

–          Consideramos que una decisión judicial como ésta ampara la impunidad policial.

–          Entendemos que es necesario que se reabra el proceso penal y que se lleve adelante una investigación rigurosa.

–          Exigimos la dimisión del Conseller de Interior Felip Puig y del Director General de la Policía, Manel Prat, así como de todos aquellos agentes que tuvieron responsabilidad en la actuación policial del pasado 27 de Mayo.

Por todo lo expuesto, apoyamos la decisión de seguir adelante con la querella colectiva que pretende romper con la impunidad ante abusos policiales como los que se vivieron el pasado 27 de Mayo en Barcelona o como los que se han vivido recientemente en las movilizaciones estudiantiles en Valencia.

Para adherirte al comunicado envía un mail, antes del miércoles 7 de Marzo, a: som27m@gmail.com

Asímismo, queremos mostrar nuestro rechazo a la decisión judicial, y a la implantación de la impunidad policial el próximo 7 de Marzo a las 19,30hs en la Plaza Catalunya.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s