Acta Assemblea Raval 05/03/2012

ORDRE DEL DÍA:

1. Aprovació de l’acta anterior
2. Comissions
3. Xerrades
4. Espai de coordinació
5. Vaga Universitària
6. Assemblea Gótic
7. Debat dia 12 i 15 de maig

1-Aprovació acta anterior
S’aprova l’acta anterior. Procurar que coses que quedin pendents de parlar en assembles anteriors, es tinguin en compte en les següents, ja que sino queden temes penjats.

Glorien, del Casal dels Infants (treball final de carrera)
(En Paco fa referència que ell prefereix que aquests temes es parlin a última hora i no es passin al principi)

Estàn fent unes enquestes sabent què volia el barri, si plaça, hort o jardins ja que tenen una “parcel·leta” i vol saber a què seria millor destinar-lo, ja que tots els espais com aquest estàn dirigits a col·lectius majors de 65 anys.
També estan fent enquestes a dones del Pakistàn respecte al tema econòmic, familiar, ja que treballen amb 4 grups, nens/nenes amb risc d’exclusió social. Es presenta a l’assemblea per veure si donem suport i fer contactes, se li diu que pot anar a parlar amb la gent de l’hort del Xino.
A les enquestes que estàn fent, la gran majoria de gent diu que l’espai volen que el gestioni el poble i no pas l’administració.
Es fa referència a l’hort indignat de Plaça Catalunya amb el qual podria contactar, aquest correu difon moltes activitats d’agroecologia i diferents projectes, potser podria contactar amb aquestes.
Estàn els divendres pel matí als Horts de Sant Pau, darrere de la plaça de Sant Pau, al costat del carrer de les Tàpies.
Demana a veure si d’ara en endavant podriem anar fent difusió, i que ell ja s’anirà passant per informar-nos.

2.- COMISSIONS DE TREBALL
-Canvi de telefon vermell
S’ha fet el canvi de telefon vermell.

Valoració del Mercat d’Intercanvi i mapeig col·lectiu
En Quico valora que el Mercat d’Intercanvi és una activitat molt positiva al barri, que funciona bastant bé.
-La Marga valora que el Mercat ha anat molt bé, però que faltava gent fent feina a les últimes reunions, que a l’espai d’assemblea que hi havia assignat no hi havia ningú en concret, que hagués estat bé que s’hagués encarregat algú.
L’anna diu que va veure gent que abans participava de l’assemblea i que van treure el cap per allà i que aixo es positiu.
En Paco valora que el mapeig col·lectiu va funcionar bastant bé, molta gent es va passar per allà, van anar apuntant coses, ara falta fer la feina de veure com es gestiona tota la informació recollida, es va treure molta informació de pisos turístics i pisos buits.
Es planteja que el tema del mapeig col·lectiu es podria fer alguns altres dies independentment del mercat d’Intecanvi.
La Carla diu que també valora positivament el mercat, però que entén que a la Marga quan diu que es van improvitzar algunes coses i que hi havia gent carregada de feina, ja que hi ha alguna gent de la comissió que no va participar gaire.
El teatre no es sentia gaire, faltava micròfons. Però la idea era bona.
Va venir més gent que el primer mercat carregats de coses esperant les taules.
La Yolanda creu que s’hauria de fer una reunió aquesta setmana vinent la comissió de mercat d’Intercanvi.
El dinar va estar prou bé. Es comenta que potser s’hauria de cuidar el menjar que es porta, el tema de portar carn. Si fem menjar col·lectivament s’hauria de cuidar que hi ha gent que no menja carn o derivats d’aquesta, si volem ser inclusives.
En Paco creu que potser podriem fer responsables a certa gent d’encarregar-se del tema de le s taules i demés a l’hora de plegar.
El punt d’informació de l’assemblea no estava tota l’estona cobert, hem de fer-ho igual o hauriem de fer-ho
el tema del permís, n’hi havia per la Plaça Sant agustí i no pas per la plaça Montalbán, va venir la policia i es va xerrar amb ells i al final van marxar. Van fer in forme en el qual deia que no teniem permís i que estavem allà.
En el Raval està complicat el tema de cuinar (amb foc) al carrer, i si ens plantegem de fer-ho per la següent vegada ho hem de tenir en compte, es pot demanar un permís.
Per al cinema a la fresca es va demanar permís per l’espai i ens el donaven per tots els dijous, així doncs podriem demanar el permís per tots els diumenges. Encara que si el demanem abans de cada dos mesos no hi ha problema.

L’associació Mou el Raval vol participar al Mercat d’Interncanvi, son un col·lectiu de joves els quals van participar quan van fer les jornades del Papa i això podria crear certes incomoditats.

-Com volen participar? No ho sabem. Segons un company, això del Benedicto no està tant clar…No sabem del cert si van apoiar-ho o no. Que quedi clar que no és un espai per fer publicitat Cristiana ni res similar.

Nosaltres teniem unes octavetes del forn Reikjavic, ens plantegem que si no volem cap tipus de publicitat, tampoc hem de tenir octavetes del forn de pa.
El producte que fan és bo i car, tenen 3 forns per Barcelona, en tot cas, no posarem la seva propaganda a enlloc.
Decidim que no posarem cap tipus de proganda del forn de Pa ni de cap tipus de negoci similar.

XERRADES
El dia 22 de Març hi ha una xerrada sobre la Banca Ètica (Alternatives 2) : Parlaràn del perque és una alternativa ètica (si ho és).
-Proposta del balcó de la filmoteca
Hi ha una persona que ofereix el seu balcó per posar-hi una pancarta. S’han fet varies propostes ja sobre el què es podria escriure.
L’Agustí proposa un fil al n-1 una pluja d’idees de propostes de missatges i que la dona després escolleixi el que li vingui de gust, en tot cas, si vol que la fem nosaltres, un grupet de persones ens encarregarem de fer-ho. S’accepta!!!
Comunicat que parla sobre el desallotjament de Plaça Catalunya

Hi ha un comunicat que ha fet “Querellam”, demà hi haurà una concentració a plaça Catalunya contra la impunitat policial a les 19:30 h. Ens demanen si ens adherim o no a aquest comunicat el qual es llegeix a l’assemblea i que parla sobre la gestió de la violència policial en els fets de la Plaça Catalunya i la gestió judicial dels fets. ENS ADHERIM.

ESPAI COORDINACIÓ
No hi havia tanta gent com a Sants.
Es va parlar sobre la valoració dels Transports, lluita col·lectiva.
Molts barris no han vingut a la trobada unitària sobre transports, molta gent pensava que eren els/les treballadores de TMB que demanaven ajuda i que les usuaries ens vam adherir quan va ser al revés.
Sarrià Sant Gervasi segueix amb lo de les portes de Collserola. Passejada per Collserola (encara no hi ha dia per la convocació).
Pla d’abondonar la banca tradicional en bloc un dia en concret.
S’enviarà una proposta per fer una reunió per parlar sobre el tema d’abandonar els bancs.
Toquen el tema d’Euro-Vegas, hi havia una concentració.
Sant Andreu (salvem el casc Antic), en contra del “derrribo” de certes vivendes, hi ha una recollida de firmes.
La vaga de consum que hi havia prevista pel dia 17 de març, es passa pels dies 12 i 15 de maig.
Una noia de Reus portava una proposta en contra el Congrés convergència Democràtica de Catalunya que es farà a Reus , i demanava suport a la gent de Barcelona. Hi ha acampada convocada. Dia 23, 24 i 25 de Març.
Desde Plaça Catalunya ens demanaven dinamització i hi havia una “queixa” de Gràcia, que deien que no volien que fós un espai de decisió.
Es demana una valoració des dels barris sobre l’espai de Coordinació pel proper dia.
En algún moment ens tocarà comprometre’ns per fer la reunió de Coordinació aquí al Barri.
La propera reunió de Coordinació és el 30 i organitza Sant Antoni.

VAGA UNIVERSITÀRIA
Estava tot ben preparat fins que es va fer la ocupació, la gent que tenia més experiència no es va quedar i la gent nova es van quedar sense saber què fer.
El seguiment de la vaga va ser bastant en Lletres, UAB completament tancat. Es van fer piquets a algunes classes, a la UB Raval no va entrar ningú directament i a la de Filologia tampoc.

ASSEMBLEA PLAÇA CATALUNYA
Ningú va anar-hi.

ASSEMBLEA GÒTIC
En Paco valora que hi havia molts temes proposats per l’ordre del dia, pel matí es va fer una presentació dels barris que hi eren, 5 assembles. Eren unes 30 persones (es va respondre a la convocatoria).  Pel matí es va montar un debat una mica dificil d’avançar, es va deixar avançar massa aquest debat.
L’agustí diu que els de l’eixampla dreta van explicar que tenien una comissio d’autoformacio.
Escenificació d’una assemblea i corregir problemes i dinàmiques que es donaven. Estem a la espera d’una proposta d’un taller sobre metodologia assamblearia.
La gent estava interessada en emprar la “nostra” enquesta, eina d’apropament al Barri. Sel’s hi ha fet arribar l’enquesta i s’ha de parlar com fer-ho. Ens interessa tornar a agafar el ritme del tema de les enquestes però es valora que ara mateix no tenim suficient força ja que som poques, ja que s’havia plantejat fer-ho en grup, que això creés debat i no fer-ho una per una al carrer.

Es recupera el tema de les enquestes, i la setmana vinent serà un punt per parlar-ne. Hi ha varies persones interessades i tothom. Està penjada al bloc, Documents i posar “enquesta”.
Plan districtes, diferents visions. Anar a “rebentar” el ple.
Trobada de xarxes de suport mutuu que quedava convocada pel divendres 23 de març a les 19:00 h a Ausias March nº 149 (eixample dreta, sobre urquinaona). Fer un mapa de Barcelona (similar al mapeig) i un banc de recursos.
Propera trobada (una vegada al mes) dia 31 de Març al Gòtic 12 hores a l’associació de veïnes del Gòtic (darrere l’ajuntament)
Per no carregar les agendes de la gent, possiblement suprimir un dia la de barri per fer aquesta (no el mateix dia)
La Marga va apuntar que la lluita és global i que l’assemblea ha de treballar la seva independència.

PROPOSTA PER OBRIR UNA ALTRA LLISTA COM EINA DE COMUNICACIÓ INTERNA, I DEIXAR L’ACTUAL COM A LLISTA DE DIFUSIÓ EXTERNA

Es valora que potser no és gaire operatiu i que no fa falta.

Surt una altra proposta de fer una llista només de difusió. Fer un mailing de difusió. S’aprova.
L’Anna podria demanar que els del TEP ens cedeixin la sala per fer una formació sobre n-1 per així poder-ho gestionar entre totes i no només unes poques.

DEBAT DIA 12 i 15 de MAIG
Es planteja una vaga general pel 29 de març, just 15 dies abans d’aquesta convocatòria. Potser és una mica absurd que hi hagi aquesta convocatòria encara que s’ha de plantejar, i no li volem treure importància a aquesta data.
L’agusti diu fixar-nos en el 12 i el 15, que és el nostre moment, que hi ha temps. Que així no anem darrere de CCOO i UGT.
S’ha de treballar no només per la vaga general sino per la Reforma Laboral i fer difusió d’aquestes.
L’Edur diu que li hem de donar sentit a la vaga general, que no podem estar un any cridant vaga general al carrer i quan es planteja no donar-li peu.
L’Agustí proposa que potser el grup de transports es podria transformar en un grup de vaga general (ho pensa ell)
En Paco diu que no tanquem els temes, que el grup de transports creu que té continuïtat i que no ens liem, que el tema de transports es tracta on toca tractar-lo i que en tot cas si hi ha interès per fer un altre grup, que es fagi en un altre espai.
En Miquel diu de separar les coses, una cosa és la vaga que convoquen aquesta gent i una altra cosa és el tema del debat que ens estem plantejant del dia 12 i 15, i què pensem i volem fer respecte a això.
L’anna diu que ja ha vist que CGT i CNT havien convocat vaga general ja pel dia 29 de març, però no queda clar. Dintre de comissions i Ugt hi ha gent que no ho té clar.
Si surt bé és un gran valor, si surt malamament no té cap sentit.
(No s’està tenint el debat concret que s’havia plantejat, sino més aviat tantejant quines són les energies i posicionament respecte a la vaga general que es planteja i el dia 12 i 15 i com ho contextualitzariem al barri).

Primer hem de treballar amb la gent (barri) el que estem denunciant , abans de treballar el 29 o el 15…etc
Potser ens hauriem de marcar uns temps de fer difusió, agitació….Diferència REFORMA I VAGA.
Com denunciem la reforma, convencent a la gent que movent-se es poden fer coses.
Possiblement centrar-nos en com afecta al barri.
Proposta de contactar amb l’associació de treballadors paquistanesos de catalunya per poder coordinar xerrades respecte al treball, a la reforma laboral, hi ha algun company que té contacte. L’Agustí intentarà seguir aquest fil.
Buscar diferents associacions i lligar un cicle d’immigració i treball (respecte a la reforma laboral).
El divendres que ve hi ha una xerrada a la CNT que tracta sobre la crisi actual i el futur del capitalisme a les 19:30 (Joaquim Costa).

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s