Acta Assemblea Raval 13/03/2012

ORDRE DEL DÍA:

1. Aprovació de l’acta anterior
2. Comissions
3. Comunicacions diverses
4. Debat
5. Accions mes de maig
6. Col·lectius en suport a les treballadores sexuals
7. Espai Coordinació

1.- Aprovació de l’acta anterior
Queda aprovada l’acta anterior.

2.-Comissions
-Enquestes: L’altre dia vam estar parlant lo del tema de les enquestes però com avui no hi ha ningú de la comissio es passa a la seguent

-Xerrades: El dijous dia 22 a les 19:00h a la Casa de la Soli hi ha una xerrada sobre Banca i finances ètiques i un altre de COP57 (cooperativa de finances) demanen una mica de suport ja que hi ha una altra activitat en la qual tenen que participar persones que formen part del grup de xerrades i faltarà gent per habilitar la sala (Casa de la Soli).

-La setmana vinent la gent de Virus presenta un llibre que es diu “Els fraus de la crisi” a la llibreria feminista Pròleg (Sant Pere més Alt) el dijous de la setmana vinent a les 19:30.

-Cinema:  L’Edur diu que té moltes ganes de fer cinema al carrer, que podem escollir     pel·lícules. Es farà una comissió per començar a treballar-ho.

Festes del barri: Quedarem un dia per començar a organitzar les activitats que volem fer a les festes del barri, el permís ja està demanat. A través del correu es farà difusió del primer dia de reunió, així que ja ens informaràn.
Hauriem de veure si com a assemblea voldríem fer alguna activitat concreta per recollir diners i començar a donar-li contingut. Les dates de les festes són Divendres 13, dissabte 14 i diumenge 15 de Juliol.

3.-Comunicacions diverses
La gent del TEP no han contestat a la proposta de poder fer servir l’espai per fer un taller sobre N-1. Quan diguin alguna cosa ja ho sabrem.
La propera reunió de coordinació és el dia 30 de març i hi anirà el Miguel que és l’últim que hi va anar i tocaria que hi anés una altra persona juntament amb ell. L’Hendaya hi anirà amb ell.
La valoració que es fa sobre l’espai de coordinació és positiva, sembla que va tirant endavant, que no es fa tan pesada com abans i que s’ha agilitzat una mica. Les vegades que la Marga hi ha anat veu que s’han coordinat coses.
L’agustí valora que des d’allà va sortir el tema del 28 de desembre, que el tema de vaga de transports també es va tocar allà, que serveix per tirar endavant coses conjuntes.
En Paco diu que l’espai de coordinació no sigui un espai aïllat de l’assemblea de barri, que tingui una projecció cap a fora, cap a altres col·lectius i moviments, igual caldria que en aquest espai hi hagués una especie de protocol elaborat en funció no només els barris, sinó que es coordinés amb l’extra radio. Es fa una mica difícil, que apart de ser un lloc d’amplificació que sigui també una eina d’organització, de coordinació i de treball. Que a vegades hi ha temes (comunicació…) que només els porta una persona i depèn només d’aquella, que si no hi és es perd aquesta informació…
-En Miguel entén que el que diu en Paco és que en aquest espai no hi ha una interrelació entre els temes que es tracten i que es fa de manera fragmentada, l’espai en principi tenia 2 objectius, el primer general un lloc de trobada per les assemblees que no fos invasiu (que s’ha aconseguit) .
I el segon objectiu (que ell creu) era que la existència d’aquell espai no fos excluient de les comissions que s’havien generat a la Plaça Catalunya. Que aquell espai servís per relacionar-se amb les comissions de la Plaça també i que ell no sap si això s’ha aconseguit.

Seria una proposta que hi hagués més coordinació entre comissions de la Plaça i els diferents Barris.
Ens han fet la proposta que siguem les assemblees de barri les qui convoquem les assemblees generals. Quin tipus d’assemblees general volem els barris? D’aquí surt la crítica de Gràcia que ja vam llegir la setmana passada.
Es comenta que en una altra assemblea passada ja vam acceptar el gestionar quan ens toqués el convocar l’assemblea general, però no queda clar.
Proposta de que hi hagi una persona que recollir totes les decisions, propostes…per després no sigui dificil veure a quins consensos hem o vam arribar. S’accepta.

Tema Horts de Sant Pau
No hi ha res a objectar.

Tema pancarta filmoteca
L’Agustí ha obert un fil al N-1 per tal de posar propostes, ara per ara es veu que no hi ha proposta concreta.
En Paco diu que hi ha un parell de comentaris (que un és seu) i que ens aconsella que ho mirem.
En Miguel té una petita obsessió al cap, utilitzar el projector del Lokal i projectar imatges o missatges a la Filmoteca, escollint unes hores concretes (de nit) i mantenint la pancarta que es vulgui posar.
La Marga s’ha enrecordat de la frase: “Especulació en cessió contínua”.
Es seguiràn recollint idees i quan n’hi hagi unes quantes se li enviarà.

Demà a les 8:00 del matí hi ha una concentració a Via Laietana ja que es reuneixen els rectors i rectores.

Hi ha haver reunió de transports i es segueix continuar amb la lluita i hi ha una altra trobada que ens faràn arribar al correu (amb l’horari) juntament amb l’acta de la última reunió.
Qui vulgui obtenir la reducció del preu del bitllet ha d’obtenir un certificat que se li donarà trucant  901 99 11 11 (telèfon SEPES) i aquest l’envia per correu a casa i després has d’anar a les oficines pertinents al Metro.
Van demanar que s’anés canviant de lloc, l’Agustí diu que potser podríem oferir aquest espai per la propera.

4.- DEBAT:
Hi ha dos possibles debats: 1.- Reforma Laboral i Vaga General i 2.- Tema 12 i 15 de Maig.

En Miguel proposa parlar el tema de Reforma Laboral i vaga general i el dimarts vinent parlar dels dies 12 i 15 de maig i així podem gaudir de la informació que hi haurà de la reunió que hi ha convocada el diumenge per parlar justament d’això (12 i 15).

El dijous hi ha una reunió a les 18:30 h que es convoca a tothom a l’espai Àgora (plaça Catalunya nº9 4º 2ª) per parlar sobre la vaga general que hi ha convocada el dia 29 de març.
Creiem que en aquesta reunió sortiràn coses conjuntes.
Com treballem el tema de la Reforma? I com treballem la vaga general (si la treballem)?

(La Marga abans de començar el debat vol saber si algú anirà a la convocatòria de Reus i saber qui té els papers amb les direccions de correu que es van recollir al Mercat, en principi la llista no està ubicada. Ho demanarem per la llista per saber si algú ho va recollir, ja que amb les presses pel vent i la pluja que començava a caure ho vam fer ràpid. Seguirem buscant.)

Comencem el debat sobre com podem afrontar el tema de la Reforma laboral desde l’assemblea:

Es comenta que l’altre dia va sortir la idea de fer una xerrada explicant a la gent què implica aquesta reforma laboral, i contextualitzant-ho al barri. La setmana passada es va proposar que es convidessin a diferents col·lectius del barri per poder compartir aquesta informació.
Les xerrades haurien de ser en general per tots i totes les treballadores.
Al Paco no li ha quedat clar, si hi ha consens sobre participar a la vaga general, encara que fins ara no ho hem parlat (s’ha desubicat una mica, massa estona xerrant ja)
En Miquel creu que seria un pretext més que una realitat, està en el procés al què ens està portant tota la crisi, que es poden fer octavetes…Potser també xerrades. Així com vivenda ofereix uns serveis creu que amb aquesta temàtica no podem oferir gaire més enllà d’octavetes i xerrades.
En Natxo diu que és una excusa, que hem de fer entendre a la gent que això afectarà al seu dia dia, fer veure que és necessari organitzar-se. Li sembla bé fer la xerrada, no cal que vingui un sindicalista, que ho podem fer entre nosaltres mateixes.
Agustí diu que hauriem de decidir si apoiem a la vaga o no  que segons el que decidim podem encara unes activitats o unes altres.
A l’Agustí li sembla bé que fem una xerrada. Que ell no sap explicar-li a la gent amb què li afecta la reforma, que vingui una persona a la que se li puguin fer preguntes. Fer una taula mixta (l’Agustí diu que podria contactar amb el grup de dones de Pakistàn).
La Marga diu que a Alemanya, els/les treballadores que quedaven en paro els re-patrien directament. Que tenen una invasió de gent espanyola. Cap a on ens porta la reforma laboral?
En Miguel planteja sortir-nos una mica del rol que nosaltres hem de ser la gent que donem la informació ja que ens falta bastant coneixement de la gent del barri (en quina situació es troba). Li sembla interessant generar un espai informal al que convidéssim a varies associacions i sindicats que controlen el tema i que sigui una conversació informal sobre com està la situació, què està passant al carrer i què passarà amb la reforma?
Que sigui un espai que pugui servir per emprendre una red de solidaritat al Barri. Que sigui algo amb visió de futur.
Al Natxo li sembla bé el que diu el Miguel però creu que no hi ha temps per trobar aquests espais informals. Que potser també podria venir un advocat per poder contestar preguntes més tècniques. Ens podem ajuntar bastanta genteta. Caliu pre-vaga.
En Miguel (se li ha oblidat). Ell aniria a lo còmode, si es fa una convocatòria a nivell de ciutat que ens agrada, ens hi podríem unir. Hi ha un problema de relació política amb aquesta vaga, ja que convoquen sindicats majoritaris. Hi ha un risc bastant gran que aquesta vaga legitimi la tercera ofensiva de “recortes de derecho”. Igual hi ha que intentar fer alguna cosa però està en contra d’anar amb el pilot automàtic. Fer algo que posés al punt de mira als sindicats. Fa un any ens heu tirat a les “escombraries” i ara esteu apunt de negociar el tercer cop que ens donaràn amb menys d’un any. El problema és la relació política que hi ha amb aquesta vaga.
Edur està d’acord amb en Miguel, sempre s’han fet les vagues així. Si hem estat tan de temps buscant aquesta vaga general ara no ens podem fer enrere.
Agustí diu que no podrem evitar que CCOO i UGT negociïn el tercer pacte. Vol fer una altre manifestació. Radicalitzar la vaga general, no deixar que capitalitzin la vaga general. I el missatge nostre no hauria de ser el de “pancarta” sinó que ha de ser algo en positiu, i en tot cas, el missatge paral·lel si que podria ser anar directament contra CCOO i UGT. Per ell no és el fi, ja que no l’hem pogut convocar nosaltres, sinó que és un assaig pel dia 12 i 15 que si que és la nostra.
En Natxo diu que cap de les vagues que ha fet mai ha sigut content, sinó que ha sigut seguint als de sempre.
En Miguel no està en contra de fer alguna cosa, però s’hauria de pensar una mica més enllà de lo de sempre.
La Marga diu que no té fe. Vol recordar-li a l’Agustí qui firma els convenis a la feina de l’Agustí.
L’ana no sap molt bé que dir, pensa que la Reforma és una gota més, però no igual que la resta. Els canvis que planteja són uns canvis importants i que fan punt d’inflexió. És un canvi de tendència. Amb els anys, no vol no sentir-se tranquil·la per no haver fet res durant aquests dies. Pel fet que convoqui qui convoca no vol dir que no haguem de fer res. Ens hi juguem molt. Apropar a la gent pel 29 i a partir de llavors.
Tirem endavant el tema de la xerrada. Trobar un dia abans del 29 (dia d’agitació).

PROPOSTES A FER:
Al fil d’això l’Agustí vol fer una assemblea de vaga general Raval, fer-la al carrer amb la gent que poguem contactar.
En Paco proposa fer una octaveta convocant a tothom a la vaga del 29.
Es proposa fer grups de treball per dividir aquestes tasques.
INFO 29-s al barri
Pel 29 de setembre es van fer xerrades, octavetes amb diferents idiomes, i es van fer piquets informatius pel barri…
Es va fer una cassolada algunes nits abans del dia de la vaga general del 29-S.

Tornem a les propostes:

Explicació de la reforma laboral (no tècnica sinó sumària) amb un to animador, convidar als/les de Joaquim Costa. I algú de nosaltres. Posar alguna pancarta al barri. Acabar amb un recorregut pel barri. Parlar amb les de Sant Antoni i Poble Sec.
En Miguel proposa que més enllà de la difusió corrent, intentem fer un esforç de contacte amb associacions, col·lectius, treballadores sexuals (genera) que vinguessin a l’assemblea. Pensant des de la crítica, gent que no pot fer vaga…
En Natxo farà una proposta d’octaveta que la enviarà al correu.

Xerrada i cercavila —>  Es proposa de fer-ho el dissabte dia 24.

Reunió per començar a preparar –>  Dimarts dia 20 de març a les 19:30h reunió convocada a la Casa de la Soli, parlar amb tota la gent que estigui interessada a participar perquè vinguin a la reunió.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s