Acta Assemblea Raval 10/04/2012

ORDRE DEL DÍA:

1. Aprovació de l’acta anterior
2. Comissions
3. Comunicacions diverses
4. Vaga 29M
5. Espai de coordinació
6. Torn obert de paraula


S’aprova l’acta anterior.

Comissions

La comissió de vivenda valora el mapeig del passat 31 de març, van passar com unes 7 o 8 persones, sobretot dones pakistaneses, el tema principal eren dificultats de pagament. I una d’elles va patir un desnonament. Tothom que va passar per allà es va emportar el tríptic, van arribar al mapeig perquè hi passaven per allà.

La comissió de xerrades està a l’espera de la resposta de Gabriela Serra i de la gent del CAP Drassanes.

La propera reunió de la comissió de festes populars està per confirmar.

Comunicacions diverses.

Es fa la proposta del taller de pancartes de la C. Ambros pel la convocatòria del 12-15M, pels dies 28 i 29 d’abril a la Casa de la Soli.
No tenim informació sobre propostes a fer el dia 12 de maig, ens esperem a veure que es diu a l’espai de coordinació. Queda pendent per la setmana que ve i veurem si tenim acció pròpia.

Convocatòria Aturem les retallades als drets i les llibertats, convocada per la FAVB, dissabte a les 12h a la plaça Catalunya. Es llegeix el manifest, discutim si adherir-nos-hi o no, hi ha opinions oposades al manifest, no queda clar el que hi diu i cap a on fa la condemna a la violència, creiem que la FAVB ha de fer aquest tipus de manifest per estratègia. No hi ha consens i no ens adherim al seu manifest però recolzem la concentració.

Col·lectius en suport a les treballadores sexuals del barri.
Parlem de la notícia que ha sortit als mitjans de que hi ha un grup de treballadores sexuals que s’han organitzat en una cooperativa. Quedem que buscarem més informació.
Hi ha varis col·lectius que treballen per moure’s en contra de les dures declaracions que va fer l’alcalde de Barcelona envers la prostitució. Treballar aquest tema a través d’algun acte públic, Clarissa de Genera vindrà la setmana que ve a parlar-nos de les mobilitzacions que estan preparant.
Es proposa fer coses conjuntes amb el col·lectiu Trans, les treballadores sexuals i l’assemblea del Raval.
Esperem a veure que ens diuen la setmana que ve per veure com podem col·laborar amb elles.

Barceloneta, dissabte a les 17:30h en la Pl. De la Barceloneta, manifestació contra el projecte de  reforma del Port Vell.

Jornades de cooperativisme al Poble Sec: un grup de l’assemblea del Poble Sec volen estudiar diferents experiències sobre economia solidaria, ens conviden a formar-hi part.

VAGA 29M

Valoració acte dissabte a la Rambla del Raval, no hi havia massa gent, però igualment fem una valoració positiva tant de les xerrades com del cercavila que va tenir bona rebuda entre els comerciants del barri. Miquel valora que potser hauríem d’haver aprofitat més la trobada amb la mani contra els CIE’s.  Agustin creu que s’hauria d’haver fet més assemblea que no només xerrades. Valorem que la comunicació de l’acte no va quedar clar, i hauríem d’haver fet un cartell propi per la convocatòria. Es valora que potser devíem d’haver fet més reunions prèvies a la vaga.
Creiem que hem de consensuar abans de fer les accions, com reaccionar davant les diferents respostes que podem trobar a l’hora de realitzar-les.
Valorem molt positivament la quantitat de gent que hi va haver al piquet central de les 12h a plaça Catalunya, i a la manifestació de la tarda.
Compartim la informació que tenim sobre els companys empresonats. Esperem poder tenir més informació sobre el tema.
Es creu que s’hauria de crear una comissió per treballar la informació, recolzament a les persones que puguin ser detingudes, Carlos diu que ja és va intentar amb una Assemblea anti-repressiva però no es va tirar endavant, potser és el moment de tornar a intentar-ho
Quedem que per la setmana que ve hauríem de venir amb més informació per veure quin tipus de recolzament podem fer als nostres companys empresonats.
Kiku manifesta que no li sembla bé que s’hagi donat tanta cabuda a les 3 persones que continuen empresonades, i que hi havia una 4a de la qual gairebé no s’ha parlat.
En Paco diu que hem de ser intel·ligents a l’hora de fer noves accions.

Espai de coordinació.

Propera reunió a la Rimaia a les 18:30, divendres 13 d’abril.
Paco creu que hem d’aprofitar aquestes reunions per treballar bé les accions comunes.
Llegim el recull de valoracions personals que hem fet de l’espai de coordinació per veure quina opinió portem com a assemblea a la propera reunió.
Agustin valora que l’espai de coordinació facilita la coneixença entre nosaltres i poder treballar millor.
És un espai on neixen idees i des d’allà es comencen a treballar.
Paco, proposa que s’ha de créixer demogràficament que no sigui un espai només de barris sinó de pobles també de la perifèria.
Agustin creu que és un espai que està en evolució, que va creixent poc a poc, i que el treball de seguiment encara s’ha de millorar.
Volem fer un canvi sobre l’ordre del dia de l’espai de coordinació com a Assemblea del Raval,  treure del punt de l’1 de maig la valoració de la vaga del 29M, creiem que la valoració ha de ser un punt en si mateix.

Torn obert de paraula.

Ocupació-desallotjament del carrer del Carme, gairebé no tenim informació sobre el tema.
Hem rebut una comunicació que ens diu que l’assemblea del Raval necessita més visibilitat, hem d’anar pensant si tornem al carrer o diferents maneres per fer-nos més visibles al barri.
Pensar si volem adherir-nos al manifest de la PARS, es proposa poder convidar-los per fer una xerrada
Surt la proposta de que es canviï la persona que porta l’economia de l’assemblea, que sigui una persona que pugui assistir a l’assemblea i que sigui una funció rotativa.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s