Stop bales de goma: manifest de suport i materials.

[CAT] (Castellano a continuación)

Darrerament l’ús de bales de goma per part de les policies de l’Estat Espanyol ha saltat tristament a l’actualitat després dels casos d’Àngelo Cilia que va perdre la vista d’un ull en les càrregues indiscriminades de la jornada de Vaga General del 29M i per l’assassinat per part de l’Ertzaintza d’Iñigo Cabacas.
Tot i haver causat nombroses víctimes mortals i de gravetat des de l’inici de la mal anomenada ‘Democràcia’, l’Estat (des de qualsevol dels seues suscursals) no sembla plantejarse la seva definitiva abolició. Per això volem fer-nos ressò de la campanya Stop Bales de Goma i difondre alguns materials que ens semblen útils per tal de conèixer els efectes reals d’aquestes armes classificades cínicament com ‘menys mortals’.
Stop bales de goma!
Stop repressió!

……………………………..

[CASTELLANO] Últimamente el uso de balas de goma por parte de las policías del Estado Español ha saltado tristemente a la actualidad tras los casos del chico que perdió la vista de un ojo en las cargas indiscriminadas de la jornada de Huelga General del 29M y por el asesinato por parte de la Ertzaintza de Iñigo Cabacas.

Pese a haber causado numerosas víctimas mortales y de gravedad desde el inicio de la mal llamada ‘Democracia’, el Estado (desde cualquiera de sus suscursales) no parece plantearse su definitiva abolición. Por ello queremos hacernos eco de la campaña Stop Balas de Goma y difundir algunos materiales que nos parecen útiles para conocer los efectos reales de estas armas clasificadas cínicamente como ‘menos mortales’.

Stop balas de goma!

Stop represión!

Manifest de la campanya ‘Stop bales de goma

Som un grup de ciutadans que viuen, treballen i estudien a Catalunya.

El present manifest vol ser el primer pas d’ una campanya per demanar l’ abolició dels projectils de goma que utilitza la policia autonòmica catalana, els Mossos d’Esquadra. Hem pres aquesta decisió després d’haver estat testimonis de l’enèsima lesió permanent provocada per aquesta arma a un ciutadà innocent.

La dotació de projectils de goma dels Mossos d’ Esquadra, d’ un pes de 90gr. i capaços d’arribar a una velocitat de més de 200m/s (més de 720 km/hora) són considerats pel protocol tècnic intern com a armes “less-letal”, és a dir, “menys letals”. L’ evidència però, demostra que poden causar danys permanents als òrgans vitals, i a més són difícilment controlables.

Limitant-nos a un sol exemple i deixant de banda altres tipus de lesions, a Espanya són 23 les persones que han perdut un ull des de 1990 fins avui, a causa d’ aquests projectils. Per tant, el terme “menys letal” ha de ser definitivament considerat inadequat, perquè donat el potencial destructiu d’ aquestes armes no garanteix la seguretat dels ciutadans, sinó que provoca un risc de vida.

A la ciutat de Barcelona, l’ any passat, tres nois van perdre l’ ull a causa de l’ impacte d’una bala de goma. Un altre va estar ingressat a la UCI durant una setmana, amb un traumatisme cardiopulmonar, tement per la seva vida. El juliol d’ aquest any un altre noi ha perdut l’ ull dret mentre era entre les taules d’ un bar, juntament amb moltes altres persones innocents. A aquests casos s’ hi afegeixen molts altres de diverses gravetats.

Barcelona, ciutat que té com a valors fonamentals la inclusió, la tolerància i la participació, demana un canvi: abans que aquesta arma faci danys encara més greus, diem prou amb els projectils de goma i en demanem la seva abolició, com ja ha succeït a molts altres països.

Demanem a totes les democràtiques i democràtics de Catalunya d’activar-se per demanar la prohibició de les bales de goma i d’unir-se a la nostra campanya d’informació i mobilització per dir NO a les bales de goma i NO a la repressió de la democràcia, per tal que no hi hagi més ulls cegats per la violència.

STOP a les bales de goma usades per part de la policia!

Pel dret a manifestar la pròpia llibertat en democràcia.

Per la seguretat delxs ciutadanxs.

Formularis de recollida d’adhesions per entitats e individus.

Materials i enllaços

“Barcellona ti costa un occhio della testa” la battaglia di Nicola contro i proiettili di gomma (“Barcelona te cuesta un ojo de la cara” la batalla de Nicola contra las balas de goma – La Repubblica)

Ares pide perdón a la familia y anuncia la prohibición de los lanzapelotas para 2013 pero no concreta medidas para los agentes que dispararon (Gara.net)

Pilotes fora: 6 ulls i un mort (complet artícle del Setmanari ‘La Directa’)

Angelo Cillia pierde definitivamente un ojo a causa del ataque de los mossos con balas de goma (ElPeriódico)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s