Malgrat la censura el Cinema a la Fresca torna a la Rambla del #Raval amb “Vivir la Utopía” Dijous, #19J 21h #CineRaval

 

Ens volen censurar però el CineRaval torna a la Rambla del Raval! http://bit.ly/CensuraCineRaval

CATALÀ [Castellano a continuación]

Aquesta setmana es compleix l’aniversari del que es coneix al món com #SpanishRevolution. No la revolució, encara inacabada, iniciada en Maig de 2011 al vent de les Revolucions Àrabs, sinó la que va tenir lloc ara fa 76 anys en aquestes mateixes terres, en aquests mateixos carrers i plaçes…

La Revolució iniciada l’estiu de 1936 va ser una de les més profundes que ha conegut la Història i, alhora, una de les més oblidades. El 19 de juliol el Poble treballador, organitzat entorn els sindicats i partits revolucionaris, va derrotar (desgraciadament sols temporalment) el cop d’estat que va acabar instaurant la dictadura franquista.

Tanmateix, aquest moviment d’alliberament no seria complert sense treure’s de sobre la misèria i la opressió a la que el sistema capitalista i la democràcia representativa burgesa sotmetien a una gran majoria de la població. Per això, el següent pas va ser el posar la gestió de l’economia a les mans dels treballadors i treballadores amb resultats, en molts casos, espectaculars en quant a la seva racionalitat i eficiència.

Horitzontalitat, assemblearisme, suport mutu, justícia social, feminisme, democràcia econòmica, etc. són conceptes que ja estaven sobre la taula fa més de 70 anys i que ara, ben entrat el SXXI, tornen a rondar el cap de cada vegada sectors més amplis de la nostra societat, farta de que les decisions que ens afecten a tots i totes beneficiïn sempre als més poderosos; oligarquia, burgesia, patronal, elit, polítics i banquers o 1%.

Al documental Vivir la Utopía, són els i les protagonistes qui ens expliquen en primera persona les seves vivències durant aquest temps, tan difícil com esperançador, amb els seus pensaments i reflexions, emocions i sentiments…

Malgrat la censura institucional que estem patint, des de l’Assemblea del Raval de Barcelona volem, no sols retre homenatge a aquesta gent que va donar la vida lluitant per un mon més just i lliure, sinó, també, aprendre de la gran obra històrica que ens van llegar a les generacions futures i que 40 anys de salvatge dictadura i una transició tutelada per les elits han intentat, sense èxit, esborrar completament de la memòria popular.

Us esperem a tots i totes aquest dijous 19 de Juliol a les 21h al mig de la Rambla del Raval.

No podran aturar la memòria i la cultura populars!!

CASTELLANO

Esta semana se cumple el aniversario de lo que se conoce en el mundo como #SpanishRevolution. No la revolución, todavía inacabada, iniciada en Mayo de 2011 en el viento de las Revoluciones Árabes, sino la que tuvo lugar hace 76 años en estas mismas tierras, en estas mismas calles y plazas…

La Revolución iniciada el verano de 1936 fue una de las más profundas que ha conocido la Historia y, al mismo tiempo, una de las más olvidadas. El 19 de julio el Pueblo trabajador, organizado en torno a los sindicatos y partidos revolucionarios, derrotó (desgraciadamente sólo temporalmente) el golpe de estado que acabó instaurando la dictadura franquista.

 Sin embargo, este movimiento de liberación no sería completo sin quitarse de encima la miseria y la opresión a la que el sistema capitalista y la democracia representativa burguesa sometían a una gran mayoría de la población. Por ello, el siguiente paso fue el poner la gestión de la economía en manos de los trabajadores y las trabajadoras con resultados, en muchos casos, espectaculares en cuanto a su racionalidad y eficiencia.

Horizontalidad, asamblearismo, apoyo mutuo, justicia social, feminismo, democracia económica, etc. son conceptos que ya estaban sobre la mesa hace más de 70 años y que ahora, bien entrado el SXXI, vuelven a rondar la cabeza de sectores cada vez más amplios de nuestra sociedad, harta de que las decisiones que nos afectan a todos y todas beneficien siempre a los más poderosos; oligarquía, burguesía, patronal, élite, políticos y banqueros o 1%.

En el documental Vivir la Utopía, son los y las protagonistas quienes en primera persona nos cuentan sus vivencias durante este tiempo, tan difícil como esperanzador, con sus pensamientos y reflexiones, emociones y sentimientos …

A pesar de la censura institucional que estamos sufriendo, desde la Asamblea del Raval de Barcelona queremos, no sólo rendir homenaje a esta gente que dio la vida luchando por un mundo más justo y libre, sino, también, aprender de la gran obra histórica que nos legaron a las generaciones futuras y que 40 años de salvaje dictadura y una transición tutelada por las élites han intentado, sin éxito, borrar completamente de la memoria popular.

Os esperamos a todos y todas este jueves 19 de Julio a las 21h en medio de la Rambla del Raval.

No podrán detener la memoria y la cultura populares!

Per més informació

3 Respuestas a “Malgrat la censura el Cinema a la Fresca torna a la Rambla del #Raval amb “Vivir la Utopía” Dijous, #19J 21h #CineRaval

  1. Hola, l’enllaç a “Censura institucional” porta a la pàgina per fer login al bloc, no es veu públicament. Gràcies i felicitats per la feina!

  2. Moltes gràcies, Désirée, ho corregim.

  3. Que no faci por utilitzar la paraula “anarquia”

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s