L’informe toxicològic sobre Juan Andrés Benítez nega que anés begut i detecta una ínfima presència de cocaïna en sang

JusticiaJuanAndres_mani14N_WEBLa Directa LLIBERTATS. JESÚS RODRÍGUEZ / @ALBERTMARTNEZ | 12/11/2013

L’informe toxicològic oficial encarregat pel jutjat d’instrucció 20 de Barcelona és concloent: Juan Andrés Benítez no anava begut i tenía una presència mínima de cocaïna a la sang. Això contradiu frontalment la informació de la policia autonòmica reflectida a l’expedient del cas, a partir de la transcripció de les comunicacions entre la Sala Regional de Comandament dels Mossos d’Esquadra i l’escamot actuant, segons la qual Benítez anava “superdrogado”.

“El malo de la pel·lícula és molt dolent i anava superdrogado”, així comença la conversa entre els agents que van actuar en el placatge i agressió de Juan Andrés Benítez i la Sala Regional de Comandament encarregada d’enviar o no reforços al carrer de l’Aurora la nit dels fets. Aquesta és la primera informació que van rebre els responsables del Departament d’Interior i que després han anat repetint en reiterades ocasions. Els informes oficials encarregats pel jutjat d’instrucció 20 de Barcelona neguen la major. Tres especialistes del servei de química de l’Instituto Nacional de Toxicologia y Ciencias Forenses han remès un informe amb les conclusions empíriques després d’analitzar mostres extretes del cadàver de Benítez: a la sang de la víctima s’hi ha trobat 0,1 grams/litre d’alcohol etílic i 0,01mg/l de cocaïna. En relació a la primera xifra els mateixos especialistes mèdics afirmen que aquesta petita concentració d’alcohol pot ser la conseqüència d’una “producció endògena postmortem”. La segona xifra –segons aquests mateixos experts– és ínfima i es necessitaria una concentració 25 vegades superior per provocar un mínim efecte tòxic en un ésser humà.

Els vuit mossos imputats a la Ciutat de la Justícia

Demà al matí els vuit agents imputats pel presumpte homicidi de Juan Andrés Benítez declararan la jutgessa Eva Moltó, que els ha imputat per delictes contra la vida, contra la integritat física i moral, per obstrucció a la justícia i coaccions.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s