Fora Lobbies de l’Ajuntament

pegata10x10Acaben de passar unes eleccions municipals i sabem que s’han donat canvis a l’ajuntament, però també que hi ha qui, independentment dels resultats de les eleccions, guanya sempre sense presentar-se. Es tracta dels lobbies econòmics, els poders fàctics de la ciutat.

Ja es tracti de grups purament gremials o empresarials (Barcelona Global, Apartur, Gremi d’Hotelers, empreses constructores com ara Núñez y Navarro) o d’ens públic-privats absolutament opacs i dels quals no n’escollim els directius (Autoritat Portuària de Barcelona, Turisme de Barcelona, Fira de Barcelona…), estem parlant de lobbies que defensen interessos econòmics particulars, i ho fan parlant en nom de la ciutat i amb una atenció desproporcionada i injustificada per part de les institucions. Les sospites de corrupció s’han vist confirmades en no poques ocasions, i el veïnat es veu sempre afectat negativament.

A aquests lobbies us diem: no teniu legitimitat per a governar, i heu passat molt de temps forçant o dictant polítiques a esquenes de la població (o directament en contra seva) gràcies a pressions i a governs municipals connivents o clarament corruptes.

“Dels poder fàctics també n’aprens. Quan perds no et truca ningú. Des d’ahir em truca gent que vol que continuï d’alcalde.” Xavier Trias, 28/5/2015

Los comentarios están cerrados.