#femPlaçaLaFresca, #femPlaça Hilari Salvadó!

femplaça_barcelonetaDesprés de molts mesos tornem a fer Plaça a La Barceloneta.
Serà un nou #femPlaçaLaFresca, és a dir al vespre i amb sopar de traje.
Hem escollit la Plaça d’Hilari Salvadó, un espai que formalment (té espai, un cert mobiliari, alguns arbres) i per situació (molt a prop del Centre Cívic i del CEIP Mediterrània) podria ser un lloc de trobada molt valuós. Evento en facebook
Però alhora, per proximitat amb la platja en una ciutat que pateix una sobre-explotació turística molt abusiva, s’estan perdent aquestes possibilitats.
Tampoc cal estigmatitzar les terrasses ni esborrar-les totes del mapa (sí regular-les i arribar a consensos en cada cas), però no són necessàries aquelles “tanques” que en molts casos les envolten (en d’aquesta plaça, una autèntica paret vegetal) separant radicalment l’espai de consum i l’espai públic gratuït. Ens hem de veure, hem de barrejar usos i saber conviure.


Una altra de les conseqüències brutals de la sobre-explotació turística -al barri i al districte- que venim denunciant des de Fem Plaça és la brutal proliferació de vehicles de lloguer turístic i de les agències corresponents: s’estan fent servir vehicles a motor per voreres, s’estan ficant caravanes enormes de bicis i de segways per carrerons que amb prou feines poden assumir el trànsit de vianants, ja molt inflat pel turisme.
Cal una regulació de tot plegat, i cal que des dels carrers i les places seguim lluitant per uns barris i uns espais públics vius i útils per a la trobada i l’intercanvi.
Sortim doncs a la plaça aquest proper divendres: agafem una cadireta o un tamboret, baixem alguna cosa per compartir sopar i avisem amigues i coneguts: ens veiem allà a partir de les 20h.
I així podrem xerrar, comentar i discutir què podem fer juntes al respecte en un ambient informal i de cura col·lectiva i mútua.
#femPlaça!

Los comentarios están cerrados.