Crònica Itinerància Raval.lat 14.07.2016

El punt de trobada és la cruïlla del C. Sant Rafael amb el C. d’en Robador.

Anem divinament guarnides i no estem soles, ans molt ben acompanyades.

El xaman és el nostre guia en aquesta itinerància que és la recerca del nostre indígena interior, l’essència ravalera. Amb ell van les divines, són la vida, són guerreres, són les mestres que ens ensenyen com és l’indígena ravaler, barreja d’espècies. També ens acompanya somsö, el ritme vital. Ens embolcalla durant tota la itinerància de recerca del nostre indígena interior. El crida i l’incita per a què trenqui les cadenes, les mordasses que el tenen oprimit, i aflori.

Portem pancartes amb imatges del raval i dels ravalers d’ahir i d’avui i de lluites passades i presents: de Juan Andrés, del gat rebel del raval, de l’Enriqueta Martí i la Concha Pérez, de les barricades del C. Cadena amb C. Aurora, dels ja llavors perseguits i penalitzats venedors ambulants dels anys 20 i dels d’ara, de Plutón, dels afusellats de la setmana tràgica, del local la criolla ple de gom a gom, dels primers transvestits als anys 20, dels carros dels pagesos a la boqueria, de les prostitutes indignades en lluita, de #PoderPopular i de la Carme Claramunt, de l’incendi de la fàbrica bonaplata, de l’antiga seu de l’Ateneu Enciclopèdic Popular… Representen el nostre imaginari, la nostra escola i aprenentatge, el que no podem oblidar perquè sempre ens ensenya i acompanya, el que hem estat i som perquè volem ser.

I a les 19:30h comença la itinerància de recerca, un trajecte que va des de robadors, amb incursions guerrilleres a davant l’Ateneu del Xino, davant pisos xungos, davant filmoteca, de pas per UGT, enmig Rambla Raval, C/ de l’Aurora, i fins fi a l’àgora juan andrés benítez.

Quan arribem a l’àgora ja som tots indígenes, i és allà i en aqueix moment on plantem la llavor de la raval·lució (a veure si naix o quan!).

Després, el xaman ens llegeix el pregó alternatiu i somsö fa la batucada d’inici de les XIV FESTES ALTERNATIVES DEL RAVAL

Los comentarios están cerrados.