PROPOSTA D’ACTA DE L’ESPAI DE COORDINACIÓ (27/04/2012, Casa de la Solidaritat, Raval)

[Acta en arxiu PDF les esmenes (en taronja) encara no estan intrduides al PDF]

DESTAQUEM AQUÍ ALGUNES INFORMACIONS RELEVANTS (veure el context més a baix)

 • ES FA UNA PROPOSTA OBERTA DE CASSOLADA DES DELS BARRIS ELS DIES 2, 3 I 4 A LES 21:00 H DURANT 15 MINUTS, ÉS UNA PROPOSTA DE L’ESPAI DE COORDINACIÓ CAP ALS BARRIS.

 • reunió de l’espai de coordinació de preparació 15M el divendres vinent dia 4 a les 19:00 a Casa de la Soli

 • El divendres dia 4 també hi haurà una reunió a la Casa de la Solidaritat per intentar de treure un manifest conjuntament entre els barris a les 19:00h.

 • PROPERA REUNIÓ DIA 25 DE MAIG ORGANITZA LA MARINA , PERÒ NO TÉ ESPAI. DIVENDRES CONFIRMARAN SI DISPOSEN D’ESPAI (A SANTS O GRÀCIA).

PROPOSTA D’ACTA DE L’ESPAI DE COORDINACIÓ (27/04/2012, Casa de la Solidaritat, Raval)

0) Presentació

Assistents: St. Andreu, Sants, Sarrià- St Gervasi, Casc antic, Poble sec, Eixample Esquerra, La Marina, El Carmel, Les Corts, Gràcia, Guinardó, Raval, Noubarris, Gòtic, St Antoni, Eixample Dreta, Horta

1) Punt antirrepressiu: Alguna actualizació iniciativa?

– CONCERT (proposta de Cas Antic):

S’ha fet assemblea amb diferents grups i ha estat molt fructífera, s’ha fet un grup de treball. Es farà un concert per fer caixa de resistència. Serà un concert polític, possiblement vindrà Manu Chao (tocarà las 5 razones) el dia 13 de maig a la nit, i si no és possible, per Sant Joan (23 de juny). També hi ha l’opció de fer diversos concerts (3 o 4), segons sigui més fàcil demanar permisos. Si hi ha algun barri que se li acut algun espai on càpiguen milers de persones que ho proposi. Es parteix de la gratuïtat pel tema dels concerts, i es pensa en una entrada d’uns 5€. Es vol donar molt protagonisme als barris.

A les universitats també hi ha festes per caixa de resistència: UB Raval 18 maig i UAB 1,2 i 3 de juny

– Poblesec i St Antoni pregunten si hi ha opcions de fer alguna cosa a Can Batlló, des de Sants es diu que hi ha algunes dificultats per permisos.

– Pregunten com es gestionaran els guanys del concert: No hi ha cap persona responsable dels diners, però es pensa gestionar segons necessitats i urgència, sent pràctics. 25 mil euros gastats fins ara.

– Des de St Andreu es proposa intentar conjuntar una mica les forces respecte els grups de suport d’ajuda mútua.

– Hi va haver un concert, fa 7 anys a Montjuic contra l’Europa del Capital, en el qual es diu que hi va haver moltes pèrdues. Estaria bé tenir contacte per tenir més informació des de l’experiència.

– Des de Noubarris preguntaran per fer el concert al camp de futbol del barri, i sinó també a la plaça Àngel Pestaña.

Els diversos barris expliquen com estan fent front a l’onada antirepressiva:

– Guinardó: 11 i 12 de maig hi ha festes de barri i faran concerts. Necessiten burres i altres infraestructures.

Han fet un manifest en contra el web de xivatos dels mossos (http://bit.ly/Ilezrz), en faran difusió.

– Poblesec fa caixa de resistència. XSM és un projecte una mica apart, no estan en un moment de confluència màxima.

– Carmel: procés d’apropament a diferents agents socials del barri

– Noubarris: a partir del comitè de vaga hi ha grup antirepressiu per tema multes,…

– Poblenou: comissió de solidaritat a partir de la vaga.

– Les Corts: tenen guardiola central per donar resposta a encausades.

– Guinardó té xarxa de suport mutu. Passaran la proposta de St. Andreu al grup del seu barri.

– Gràcia: proposta de caixa de resistència. Dilluns hi ha taller d’alerta solidària a les 18h al banc expropiat.

– Sant Antoni: un percentatge del que recullen en les activitats va a la caixa de resistència, i estant fent coordinació amb esquerra de l’eixample: fan vermuts per recollir pasta alguns diumenges.

– Proposta de fer pPAD col·laboratiu amb la info de contacte de diferents XSM. http://titanpad.com/antirrepressiubarris

– Hi ha grup d’estudiants, iaioflautes i altres que s’estan organitzant en aquest tema. Caldria també coordinar-se amb ells. Avui també hi havia reunió antirepressiva a l’Espai Obert. Alhora alerta solidària que ha fet roda de premsa avui a Pl. Catalunya està treballant en el tema.

– Iaioflautes van a Quatre camins diumenge 2 amb busos a les 10h. Cal apuntar-se per anar-hi.

– Proposta de Poble Sec a fer denúncies falses o comentaris positius (p.ex. He vist aquesta noi ajudant a la veïna de dalt) al web dels mossos, però estan mirant quin punt de legalitat té fer això.

– Fer denúncies falses és il·legal, s’ha de vigilar.

– Es proposa fer un web de secretes i mossos, rotllo denúncia.

– N’hi ha una feta de polítics i altres a indymedia.

– Sant Andreu: Volen tenir visió àmplia de tots els grups de suport mutu dels diversos barris.

2) 1 de Maig

– Coordinació Laboral 15M

Proposta de mani feta des de Coordinadora Laboral: Mani 17:30h a pl. Universitat. Acaba a les 3 xemeneies de Paral·lel (és un lloc simbòlic).

La Coordinadora laboral està fent ronda pels barris per explicar qui són i d’on surten, etc. Hi ha cartells i octavetes de la vaga penjades a la pàgina web: http://coordinadoralaboral15m.wordpress.com/category/1maig/7

– Intervencions dels barris

– La Marina: no hi ha hagut consens de barri per fer una mani pròpia o una altra concreta. Autocrítica: crida a tothom a què surti el carrer, com a moviment. No s’ha fet.

– A la de laboral hi haurà pancarta a davant coordinadora laboral 15M: “1r de maig anticapitalista contra la dictadura de la banca, la reforma laboral i les retallades: continuem lluitant”… bloc de capçalera sense banderes, i darrera de tots els sindicats.

– Estaria bé que hi hagi confluència de diversos barris que es vagin trobant de camí a pl. Universitat.

– Hi haurà servei d’ordre públic, organitzat per la coordinadora, per poder acabar la manifestació (es remarca).

– Es demana que quan es parla dels sindicats que formen part de la coordinadora laboral no es parli de sindicats, sinó de persones individuals que formen part del sindicat igual que de la coordinadora.

– Gòtic es suma a la convocatòria. Estan oberts a propostes per trobar-se amb els barris veïns i anar en columna.

– Cal acordar quina actitud cal prendre en el cas que hi hagi incidents. No és suficient acordar que la mani comenci i acabi, sinó alguna cosa més concreta.

– Carmel també se suma a la convocatòria.

– Sant Andreu no participa en columnes. La convocatòria és conjunta amb sindicats o és només de laboral?

– Convoca la coordinadora laboral, però aquesta està formada per persones de diferents sindicats. S’ha demanat permís des de l’Assemblea d’Aturats, és una mani legal. Si hi ha incidents es desconvocarà ràpidament la mani.

– El servei d’ordre anirà identificat.

– Reflexió sobre servei d’ordre: és crear un grup amb autoritat per sobre de nosaltres mateixos, és a dir que nosaltres mateixes estem imposant-nos repressió. A més s’està creant un precedent important.

– Ja s’ha parlat des de laboral, i s’ha cregut necessari.

– Ja s’ha fet en altres ocasions i no ha creat un precedent, potser tranquil·litza la gent i així es convida a venir a més gent.

 1. BCE (hi ha alguna proposta?)

– Casc Antic: No volen fer res, creuen de fet que és una trampa, un cartell que posa NO Nos importa….(llistat de tots els cabrons..) 3M Banc Central europeu acabarem amb vosaltres feu el que feu. http://bit.ly/JKkG50

– Organitzen unes xerrades – debats 2 de maig al Parc Miró de Sants a les 19h.3 de Maig plaça Orfila a les 19:00 h.

– Sant Andreu: també es farà un taller de reflectants i pancartes pel 12 i 15M. Es pot considerar una Contra-Cimera.

– El dia 4 està per veure si es farà alguna cosa o no a Sant Andreu, a través de la xarxa. El lema de Sant Andreu seria el Fòrum dels pobres. Parades informatives pel matí, donar informació, activitats lúdiques. Es parla que vingui Arcadi Oliveres en alguna d’aquestes xerrades, no només fer-ho pel barri sinó extensible a l’espai de Coordinació, en funció d’això seria a un lloc o a un altre.

– Aprofitar els balcons per moure el fil (pancartes de forma massiva….) i aprofitar l’energia que generi cap al 12 i 15M. Possible cassolada (proposta). Les preferents són el dia 3.

ES FA UNA PROPOSTA OBERTA DE CASSOLADA DES DELS BARRIS ELS DIES 2, 3 I 4 A LES 21:00 H DURANT 15 MINUTS, ÉS UNA PROPOSTA DE L’ESPAI DE COORDINACIÓ CAP ALS BARRIS.

– Vaga d’estudiants 3M: l’última data de lluita gran que es pot tenir perquè a partir de després hi ha exàmens, motius–> augment de taxes, privatitzacions….S’hi han sumat diferents sindicats, A les 12h a la Plaça Universitat el dia 3 pel tema Antirrepressiu,

– El fet d’anar-los a buscar és un suïcidi. Disposats a treballar on sigui.

– Nou Barris no té res previst, sembla bé el tema de Sant Andreu, es comentarà a l’assemblea, el 4 de Maig 17:30 h al lloc on ho fan sempre.

– La UB Raval també hi estarà activa.

– Els de Sant Andreu volen dedicar més esforços pel 12 i el 15.

– Un company comenta el tema de la vaga d’estudiants convocada pel dia 3 de Maig. Creuen que no assistir a aquesta convocatòria de Felip Puig seria fer un pas enrere, es volen sumar a Sant Andreu també als actes que han explicat.

4) 12M15M

-12M

– Sant Andreu tenen una proposta: han contactat amb la coordinadora del Vallès Occidental que baixaran amb columnes. Plaça Orfila de Sant Andreu. 16:30 Meridiana (Fabra i Puig) anant fins a Plaça Catalunya.

– Sants: a les 16:30 a Plaça de Sants per anar a plaça Espanya que s’ajunten amb altres barris a les 17:00h.

– Sarrià- Sant Gervasi a les 12h una xerrada amb Arcadi Oliveres i un dinar popular i després baixada fins a Jardinets.

– Poble Sec no han concretat.

-Esquerra Eixample farà una festa a un solar l’11 i el 12M. Sortirien d’aquest solar en columna cap a la Mani i anar conjuntament amb els barris propers o trobar-nos a la Gran Via. Sant Antoni va a Germanetes l’11M per trobar-se amb Eixample Esquerra.

– Poble Sec, Raval, Gòtic i Casc Antic a les Rambles per pujar juntes.

– Nou Barris el dilluns tenen una assemblea per decidir què faran, volen baixar a Plaça Catalunya que hi ha una perfomance de Malestar 2.0. A les 17:00 h a Plaça Catalunya. Esperant a veure què decideix tothom.

– Poble Nou es troba a les Glòries.

– Les Corts amb Sants(i tots els que vinguin) segurament a Pl. Espanya.

– Eixample dreta no saben ben bé, ja es coordinaran.

– Guinardó baixarà a Meridiana a l’hora que es quedi per anar conjuntament i el dia 12 tenen la festa reivindicativa, igualment faran la columna.

– Gràcia sortirà del barri a les 17:00h baixant Passeig de Gracia cap a Plaça Catalunya. Qui vulgui coordinar-se amb Gràcia, endavant.

– Raval esperarem a que ens vingui a buscar Poble Sec.

– Assemblea Transversal

Es parla del recorregut. La Mani sortirà molt puntual. A la capçalera vindria molt bé que hi hagués una o dues persones de cada barri que poguessin comunicar-se amb la gent de darrere, gent amb bicicletes. Queda pendent discutir ,en si, qui seria la capçalera.

Pla B acabar a Arc de Triomf.

– Torn de preguntes:

-Cada diumenge a les 12:00 h a Ciutadella i per la tarda a les 16:00 h a Ciutadella. La propera reunió de la transversal es parlarà de la logística i de continguts.

– Tema seguretat? Amb els reflectants s’està tractant, es parla de portar algun tipus de senyal per veure si hi ha merder.

– Participar activament com a assemblees de barri en la organització, Sant Andreu creuen que s’han de responsabilitzar de la “seva” gent.

– S’ha demanat permís per a la Manifestació? NO.

– Les Corts. Servei d’Ordre si o no? Proposen que sigui pacífica, lúdica, gent disfressada de pallassos, carnets d’identitats ficticis al front. Felip Puig, identifica’t. Es necessari fer un grup de treball.

-15M

– Dia d’accions –> Punt d’informació a la Plaça Catalunya (Eixample Esquerra i Sant Antoni) més performance, si som moltes fer una mani ben feta, si son poca gent fer flash Moob.

– Punt d’extensió més mapa assemblees, contactes, material, grup de treball.

– Sant Antoni i Esquerra Eixample volen ajuntar els diferents grups que hi ha.

– Pla B si no es pot estar a la Plaça, fer 3 acampades en alguna de les Places de Barcelona.

– Democracia Real Ya s’està reunint per preparar coses.

– Nou Barris el 13 ,grup teatre i també sabien que es prepararà aquest punt d’Informació.

– Des de Gràcia participarien al Punt d’info d’interbarris. (concretar torns…) Proposen de fer una casserolada el 13,14,15 a les 21:00h a pl. Catalunya. Mani silenciosa, despullada, perfomances,… I el diumenge 13 al migdia fer una trobada de pobles, barris, viles, que sigui informativa i posta en comú.

– Pl. Sagrada Família dissabte 5 i 6 a les 18:00 h xerrada informativa sobre educació.

– Proposta de fer una reunió de l’espai de coordinació de preparació 15M el divendres vinent dia 4 a les 19:00 a Casa de la Soli

– Proposta de DRY de fer vàries accions pel 15.

– Fòrum dels Pobles

Iniciativa de l’assemblea transversal

– Començaria el dia 11 amb una assemblea – taller sobre metodologia assembleària, i d’on sortirà un grup de dinamització.

– Tancar mani 12 amb assemblea de projectes (col·lectius, grups de treball) on es puguin compartir els projectes que s’estan portant a terme.

– Es farà dia 13, dues sessions de xerrades (matí i tarda), i 14 a la tarda:

 1. Presentació

 2. Divisió en grups

 3. Debat

 4. Plenària

  S’estan convidant organitzacions 15M i altres relacionades. Temes: Laboral, habitatge, crisi, educació, auditoria,…

Bloc: www.forumdelspobles.wordpress, facebook: Forum dels pobles; gmail: forumdelspobles, i twitter: fpobles.

– També es vol trobar un espai per penjar cartells i coses dels barris i pobles.

– Continguts:

– Gràcia està preparant una contraproposta del comunicat, aquests utilitzaran el propi text per convocar al seu barri.

– Eixample Dreta: tot i incloure les seves crítiques al pad, ja estava tot editat i imprès. Comissió de formació de l’assemblea ha fet un comunicat alternatiu. Igual que Gràcia convocarà amb aquest manifest.

– Guinardó: també estan en desacord amb el manifest i que ja estigues imprès. No creuen en un manifest unitari.

– Ass. Transversal: la cartelleria ja estava feta des de DRY, i són els que han dit que no es pot canviar el contingut.

– És tan important treure manifestos? Comunicats? O convèncer a la gent que surti al carrer? Quins arguments tenim a cada barri, siguin iguals o diferents, la qüestió és convèncer als veïns i veïnes del barri.

– Una companya diu que tenim una responsabilitat i fer pedagogia, si un barri treu un manifest que a la gent li sembla bé el pot agafar i modificar, adaptar-ho, posar-se d’acord.

– Cada persona és diferent però alguna cosa tindrem en comú, doncs plasmar-ho en un text seria útil.

– Som el que fem.

– El divendres que ve com que tenim una altra reunió ja tenim temps per dur-ho a l’assemblea i portar-ho la setmana vinent.

– Ens ho faran arribar de la manera que sigui encara que ja està penjat al bloc.

– El següent divendres, que la gent que ha dit que tenen alguna cosa preparada, que la duguin. Auto-regulació.

– El divendres dia 4 també hi haurà una reunió a la Casa de la Solidaritat per intentar de treure un manifest conjuntament entre els barris a les 19:00h.

– DRY ha tret els cartells gratuïtament, Economia i Recursos s’ha ofert a estar a l’espai Àgora. Confirmen que tenen impremtes afins i que no els hi han cobrat el material. 17.000 còpies, per empaperar tota la ciutat. Al web surt la informació.

– Difusió

– Difusió online 12M 15M–> http://12m15m.acampadadebarcelona.org/ i també hi ha un Facebook. Es demana que pel diumenge en aquest bloc es pengin tots els manifestos.

– El dijous a les 19:00 a pl Universitat es reuneixen. Teles, paper i qualsevol cosa per pintar.

– Es va enviar un mail que volien fer una assemblea de transports al carrer aprofitant les festes de Sagrada Familia, es volia fer tanteig dels barris, si volien participar o no. Ho tiraran endavant.

– Finançament

– Cal finançament conjunt el 12M i el 15M? Cartelleria gratuïta. Per properes vegades, AUTOSUFICIÈNCIA.

– Compartir el disseny però no el material (cada barri que imprimeixi les còpies que li calen)

5) Propostes comunes de les assemblees de barri

– De la proposta de Gràcia, que cada barri tingui dues caixes, una part per diners interns de l’assemblea i una altra part per resistència comú.

– Sant Andreu s’adhereix a la proposta de Gràcia i vol saber quines asseembles s’hi adhereixen: Gòtic, Poble Sec,Eixample Dreta i Raval. Guinardó tindrà la seva caixa de resistència i si la gent necessita els diners per encausades…

– Sant Antoni han portat 100 euros pels cartells per la companya i Gràcia 50, pels cartells del 15-O. La companya que ha de rebre els diners no ha dit res, es posposa el tema 15 dies.

– Va arribar fa temps com es desglossaven les despeses i demés. Però es diu que abans de pagar se sàpiga exactament quants diners són. Així que es deixa per un altre dia.

– Guinardó aprofita les festes de Barri per fer concerts per tal de treure diners que aniran a la caixa de resistència. Necessiten 1 generador de 3000 pel dia 11M. Demanda Guinardó –> Ja parlaràn amb la gent que puguin pel tema del generador i el material que necessiten.

6) Propostes comunes d’altres espais

———–

7) Torn obert de paraula

– Puntualitat, s’hauria de començar més puntual ja que avui hem trigat casi 45 minuts.

– La comuniació dels barris de baix de Gran via es van veure divendres passat (comunicacions comunes, calendari comú…) O Raval o Gòtic es farà responsable d’enviar la data definitiva per la propera trobada.

– Ordre del dia i les actes han de publicar-se amb temps, sinó arriben les coses a temps no es pot treballar bé.

– S’han de tancar les propostes, començar a tirar propostes a l’aire i no acabar-les no és productiu. Anem sempre amb retard.

– Després del 12 i 15M es dediqui un temps de fer auto-crítica i valoracions.

PROPERA REUNIÓ DIA 25 DE MAIG ORGANITZA LA MARINA , PERÒ NO TÉ ESPAI. DIVENDRES CONFIRMARAN SI DISPOSEN D’ESPAI (A SANTS O GRÀCIA).

Contacte: comunicacio.asraval@gmail.com

MATERIALS (Podeu afegir els materials que creieu relevants a “comentaris”)

Manifest de l’ADSE sobre el 12M15M

No acudirem a la convocatòria de Felip Puig (ADSE Dreta)

3M Nos da igual (Ass Casc Antic respecte a la cimera del BCE)

Una respuesta a “PROPOSTA D’ACTA DE L’ESPAI DE COORDINACIÓ (27/04/2012, Casa de la Solidaritat, Raval)

 1. Pingback: Acta de l’assemblea del 2 de maig de 2012 « Assemblea de barri de St Antoni

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s