Acta Assembela Raval 03/01/2012

Ordre del dia

1. Mercat d’Intercanvi
2. Transports
3. Vaga de fam i sed
4. Campanyes pendents
5. Jornada de reflexió interna
6. Xerrades
7. Proposta veïns Rambles
8. Valoració 28D
9. Cavalcada 4 gener
10. Torn obert de paraula

Acords presos
Mercat d’intercanvi diumenge 8G a la Plaça Montalbán a les 11h, cadascú portarà alguna cosa per dinar.
Es participarà a la vaga del 10G de TMB51
Algunxs companyxs s’encarreguen de saber com funciona memetro.net
Qui vulgui participar en la cavalcada indignada del 4G a les 18h ho farà de forma personal, i no com a assemblea de barri.
Estaria bé donar suport al company en vaga de fam i sed.
S’estan preparant xerrades, des del grup de treball, sobre el sistema econòmic. La primera serà el diumenge 15G i la següent el 29G, a la Casa de la Solidaritat.
Pendent de valorar si és possible, desitjable i eficaç reunir-nos amb altres assemblees del districte per fer accions conjuntes.
Es crea un grup de preparació i dinamització de la jornada de reflexió pel dissabte 21G.
A nivell d’assemblea no es considera oportú donar suport a la consulta de les Rambles que preparen els veïns propers.
Es buscarà un carregador per disposar del portàtil a l’assemblea. I es faran aportacions materials a la Casa de la Solidaritat.

No hi ha acta de l’assemblea anterior.

1. MERCADILLO D’INTERCANVI
Diumenge 8 de gener hi ha un mercat d’intercanvi que organitzem des de l’assemblea del Raval. Horari: 11h matí fins les 18h, a la plaça Montalbán.
Properes trobades per fer difusió (per si algú fora del grup de treball vol participar):
dijous 5, a les 16:30h al bar Terra (al costat de El Lokal)
divendres 6, a les 20h a la Rambla del Raval – C/ Sant Rafael
dissabte 7, a les 12h a la Plaça Montalbán
Diumenge a les 10:30h a Virus (C/ Aurora, 23) per agafar taules. Altres companyxs també portaran taules.
Cadascú portarà alguna cosa per menjar durant el mercat.

2. TRANSPORTS
Reunió que es va fer al C/ Padilla amb representants d’autobusos i metro, del  comitè d’empresa, juntament amb assemblees de barris i de paradxs.
Valoració:
El transport és cada vegada més car i abusiu, i es va parlar de com podem fer que no pugi més i més.
Treballadorxs tenen problemes perquè retallen serveis (autobusos, caps de setmana)
Volen retallar plantilla (no renovar)
Sembla que s’estan posant d’acord per fer una vaga i volen el suport de les usuàrixs
Propera reunió el dia 12 de gener a C/ Padilla 210 a les 20h.
Intenció d’obrir portes el 9 de gener
Vaga TMB51 (repetim la vaga de tramvies de 1951) el dimarts 10G: es parla de fer accions conjuntes als metros i als autobusos.
Proposem assabentar-nos de com funciona http://www.memetro.net . Ajuda mútua per pagar multes.

3. VAGA DE FAM I SED
El Xavier fa dues nits que li van treure la tenda de campanya, les cadires,… (la policia) i també li volia treure el matalàs, però van pactar que pogués dormir unes hores.. Diu que és probable que demà deixi la vaga de fam i sed, perquè ja no pot aguantar-la gaires hores més. De moment però, està bé i conscient de la situació.
Hi ha una cavalcada preparada per dimecres 4 de gener a les 18h, des de Àgora, i planteja passar per Plaça Sant Jaume, aprofitant que el Xavier és allà.at
Es debat sobre qui i perquè ha donat suport o no al Xavier, des de la comissió de comunicació de plaça Catalunya no s’ha ajudat gens a difondre aquesta acció, així que es fa evident que cal qüestionar -nos el paper que està jugant aquesta comissió dins el moviment, així com el paper de la nostra de l’assemblea dins o fora del moviment (pot plantejar-se en la jornada de reflexió interna).

6. XERRADES (grup de treball)
Gent del seminari Xaisa farà una xerrada el dia 15 de gener (diumenge) sobre la crítica al sistema econòmic actual, a la Casa de la Solidaritat. Més endavant hi haurà altres xerrades sobre alternatives a aquest. Ho anunciaran amb més concreció en breu.

4. CAMPANYES PENDENTS
Campanya habitatge: passar materials sobre el tema
Campanya responsabilitats dels partits polítics
Plens del districte
Cal valorar si és possible una proposta de reunió d’assemblees del districte per a portar a terme diferents campanyes. Pendent de tractar.

5. JORNADA DE REFLEXIÓ INTERNA
S’explica com es va plantejar i el perquè d’aquesta jornada a les companyxs que no eren a aquella assemblea: perquè participem a l’assemblea (reflexió personal que es vol compartir)? Quina relació volem establir entre comissions i assemblea general? I entre el barri, la ciutat, i el moviment 15M? En què ens hem de centrar més?
Importància de començar parlant sobre els motius de cadascú (què l’ha portat a venir a l’assemblea?)
Proposta de passar l’enquesta als membres de l’assemblea, compartint-la de forma conjunta i així conèixer-nos més.
Sorgeix un grup de treball per a la dinamització d’aquesta (si algú està interessadx en participar envieu correu a la llista explicitant-ho), per preparar-la pel dia 21 (es comenta que sigui un guió ben obert i flexible).

6. VEÏNS DE LES RAMBLES
Es fa un resum de la proposta que van portar a l’assemblea els que proposen la consulta a les Rambles. Es fa valoració de la seva proposta i es decideix no participar-hi des de l’assemblea, sinó que si hi ha algú interessadx que s’adreci personalment a aquest grup de la consulta.

7. VALORACIÓ 28D
Es valora positivament el treball fet, no obstant es considera que hi ha hagut poca gent de l’assemblea que hi ha participat.
Proposta d’utilitzar la idea de l’acció que es va fer per a properes accions les quals exigeixin gran visibilitat. Per exemple fer alguna cosa semblant de cara a Carnestoltes.

8. CAVALCADA 4G
S’ha quedat a Plaça Catalunya – Pg. Gràcia a les 18h per anar cap a Plaça St. Jaume, però no es recolza des de l’assemblea, sinó individualment qui vulgui.

9. TORN OBERT DE PARAULA
Proposta de portar un ordinador portàtil per l’assemblea, que funciona però necessita un carregador. Potser entre totxs podem aconseguir un carregador, i fins i tot un mòdem per tenir wifi a la Casa de la Solidaritat. El portàtil és un TOSHIBA PSABOE-01U01KSP i va a 19V / 3,42A.
Aquest pot ser útil per agafar acta, així com també se li poden donar altres funcions.
Es proposa fer algunes aportacions de béns materials a la Casa de la Solidaritat mitjançant el router, així com també portar paper de wàter, i material de neteja. Una companya s’encarrega de portar paper WC pel proper dia, que comprarà amb la caixa de l’assemblea.

Deja un comentario