Carta de l’Assemblea de Treballadors/es en Atur al #BCE

[En castellano a continuación]

Al Consell de Govern del Banc Central Europeu:

Nosaltres, les persones en atur, us acusem

 de la pobresa que colpeja a 115 milions de persones a Europa, de la desocupació galopant que amenaça superar la xifra de 6 milions a l’estat español i arriba a 25 milions a Europa, de les retallades en drets socials, laborals i ciutadans que posen en risc la salut i la vida de la majoria; del deteriorament de l’educació i de les polítiques que allunyen l’accés dels fills i filles del poble a la Universitat; del segrest de la sobirania de la ciutadania per decidir sobre els assumptes econòmics i socials essencials, de laminar els drets d’autogovern, degradar la democràcia, i amenaçar les llibertats civils sota l’ombra creixent d’un Estat autoritari, d’imposar als vostres companys tecnòcrates, curtits en les clavegueres de l’especulació financera, en el govern de les nacions.

Us comporteu com petits déus en virtut de la vostra pretesa independència, decidint dia rere dia el present i futur del 99% de la ciutadania. Avui obriu l’aixeta del crèdit i demà ho tanqueu per pressionar els governs i obligar-los a aplicar les polítiques d’ajustament i retallada de la despesa social. Però en realitat sou els servidors dels Bancs i especuladors que us han promogut al càrrec, i als que garantiu la devolució dels crèdits.

Us creieu savis, però en realitat sou necis que no aprenen les lliçons de la història econòmica, drogats per la ideologia neoliberal. Tan cecs esteu que la vostra submissió a l ‘”estabilitat de preus” i el vostre menyspreu a la plena ocupació condueixen a Europa a la depressió i el col · lapse.

Aquests dies us reuniu a Barcelona, una ciutat on els seus habitants us consideren “persones no grates”, per això estareu envoltats d’un servei policial colossal organitzat pels vostres servils governs d’Espanya i Catalunya.

Res d’això us lliurarà del judici pels vostres actes odiosos. El poble, com en altres ocasions, farà caure als déus, i tard o d’hora tindreu el vostre Nuremberg.

Escolteu la veu del poble que pateix, canvieu radicalment les vostres polítiques, acabeu amb la vostra paranoia contra la despesa social i per la reducció del dèficit, i poseu la riquesa de les elits al servei dels drets socials i de la plena d’ocupació. Si no us atreviu, almenys, tenir la dignitat de dimitir i dissoldre.
Assemblea de Treballadors/es en atur de Barcelona 

Coordinadora d’assemblees i col.lectius de Treballadors / es en atur de Catalunya

…………………………………………[Castellano]…………………………………………

Al Consejo de Gobierno del Banco Central Europeo

Nosotr@s, las personas en paro, os acusamos 

de la pobreza que golpea a 115 millones de personas en Europa, del desempleo galopante que amenaza superar la cifra de 6 millones en el estado español y alcanza los 25 millones en Europa; de los recortes en derechos sociales, laborales y ciudadanos que ponen en riesgo la salud y la vida de la mayoría; del deterioro de la educación y de las políticas que alejan el acceso de los hijos e hijas del pueblo a la Universidad; del secuestro de la soberanía de la ciudadanía para decidir sobre los asuntos económicos y sociales esenciales; de laminar los derechos de autogobierno, degradar la democracia, y amenazar las libertades civiles bajo la sombra creciente de un Estado autoritario; de imponer a vuestros compinches tecnócratas, curtidos en las cloacas de la especulación financiera, en el gobierno de las naciones.

Os comportáis como pequeños dioses en virtud de vuestra pretendida independencia, decidiendo día tras día el presente y porvenir del 99% de la ciudadanía. Hoy abrís el grifo del crédito y mañana lo cerráis para presionar a los gobiernos y obligarles a aplicar las políticas de ajuste y recorte del gasto social. Pero en realidad sois los servidores de los Bancos y especuladores que os han promovido al cargo, y a los que garantizáis la devolución de los créditos.

Os creéis sabios, pero en realidad sois necios que no aprenden las lecciones de la historia económica, drogados por la ideología neoliberal. Tan ciegos estáis que vuestra sumisión a la “estabilidad de precios” y vuestro desprecio al pleno empleo conducen a Europa a la depresión y el colapso.

Estos días os reunís en Barcelona, una ciudad cuyos habitantes os consideran “personas no gratas”, por eso estaréis rodeados de un servicio policial colosal organizado por vuestros serviles gobiernos de España y Catalunya.

Nada de eso os librará del juicio por vuestros actos odiosos. El pueblo, como en otras ocasiones, hará caer a los dioses, y tarde o temprano tendréis vuestro Nuremberg.

Escuchad la voz del pueblo que sufre, cambiad radicalmente vuestras políticas, acabad con vuestra paranoia contra el gasto social y por la reducción del déficit, y poned la riqueza de las élites al servicio de los derechos sociales y del pleno de empleo. Si no os atrevéis, al menos, tener la dignidad de dimitir y disolverse.

Assemblea de Treballadors/es en atur de Barcelona

Coordinadora d’assemblees i col.lectius de treballadors/es en atur de Catalunya

Per més informació

Una respuesta a “Carta de l’Assemblea de Treballadors/es en Atur al #BCE

  1. Pingback: Cassolada en repulsa al BCE: 2, 3 i 4 de Maig #CassoladaBCE | Assemblea del Raval – Asamblea del Raval

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s